Word één van de 100.000 die een deal eisen.

Tégen belastingontwijking. Vóór multinationals die eerlijk belasting betalen.

DOE DE DEAL!

Wat hebben Shell, Unilever, Ikea, Booking.com, Starbucks en Nike gemeen? Juist. Dat ze via Nederland en buitenlandse belastingparadijzen winstbelasting ontwijken. Daardoor loopt de Nederlandse schatkist jaarlijks zo’n 22 miljard euro mis. In Europa gaat het zelfs om 1000 miljard euro per jaar!

Tel de nullen maar eens. Dat is 1000.000.000.000 euro die niet besteed kan worden aan beter onderwijs, een lagere energierekening of hogere salarissen voor politieagenten en zorgmedewerkers. En daar zijn wij boos over.

Het is tijd voor actie. En daar hebben we jou voor nodig. Want met 100.000 Nederlanders gaan wij een deal proberen te maken. We hebben slechts één hele simpele eis: multinationals moeten gewoon belasting betalen. En als de regering de regels niet aanpast gaan wij net als de multinational een sweetheart deal, een taks ruling bij de Nederlandse belastingdienst vragen. Daarbij krijgen we hulp van gerenommeerde fiscalisten. Dan ondermijnen wij het ondermijnende systeem dat belastingontwijking mogelijk maakt.

Doe dus mee! Schrijf je in als deal-maker. Zodra we 100.000 deal-makers hebben, stappen we naar Den Haag en Brussel. Dan heeft de regering 100 dagen om te laten zien dat ze onze eis serieus neemt. En anders stappen we naar de Belastingdienst. Totdat multinationals, net als werknemers, MKB’ers en ZZP’ers, een eerlijke bijdrage leveren.

0
deal-makers hebben we nodig om onze eis kracht bij te zetten. Schrijf je hier in!

TIJD VOOR ACTIE.

Binnenhof

Een ultimatum van 100 dagen: een einde aan Nederland Belastingparadijs

Zodra we 100.000 deal-makers hebben stappen we naar Den Haag en Brussel. Vanaf dat moment tellen we honderd dagen. Daarna zijn er of serieuze stappen gezet tegen belastingontwijking óf stappen wij naar de Belastingdienst.

Belastingdienst

Na de 100 dagen: naar de Belastingdienst

Als de regering en Brussel niets doen stappen we naar de Belastingdienst. We vragen om een deal, een ruling zoals ook de multinationals krijgen. Deals als die van Nike en Shell:

- Nike heeft sinds 2005 al 5 deals met de Belastingdienst gemaakt. Betaalde het bedrijf in Hilversum in 2007 nog 35% belasting over de winst, in 2017 betaalde het nog maar 13% over de winst.
- Shell heeft in 2005 een deal gemaakt om geen dividendbelasting bij Britse aandeelhouders te hoeven inhouden.

Wat doen we met de opbrengsten van de deal?

Als we een deal met de Belastingdienst maken, dan houden we het geld in bewaring totdat Nederland geen #belastingparadijs meer is. Het bewaarfonds zal dan een groeiende aanklacht zijn tegen laks Den Haag en Brussel dat maar geen einde aan de belastingwedloop weet te maken. Want de deal willen we maken tégen het huidige perverse systeem en vóór de samenleving.

Makkelijk kunnen we het niet maken, wel leuker: een beetje van het geld kunnen we gebruiken voor een feestelijke, paradijselijke demonstratie waarbij bijvoorbeeld Bono vragen om op te treden.

In detail: 3 mogelijkheden voor een deal

Hoe gaat de sweethart deal in z’n werk? Gerenommeerde fiscalisten gaan nu de volgende drie opties voor ons uitwerken. En misschien ontdekken ze meer mogelijkheden.

Minder belasting voor sociaal actieve werknemers in loondienst!

Ben jij werknemer in loondienst? Doe jij daarnaast vrijwilligerswerk of lever je mantelzorg? Dan gaan wij jou helpen. Want de hond uitlaten van je oude buurman of het wekelijks boodschappen doen voor je ouders kan ook fiscaal aantrekkelijk zijn. Wij gaan namelijk de ANBI voor vrijwilligers oprichten. Jaarlijks doneer jij 1500 euro aan deze ANBI omdat wij vrijwilligerswerk en maatschappelijke betrokkenheid stimuleren. Die 1500 euro trek jij af van de belasting waardoor je 600 euro van vadertje staat ontvangt. Naar het bewaarfonds.

Ontwijk de belasting samen met je baas en je collega’s!

Jij, je collega’s en je baas weten het al veel langer: je kunt in het bedrijf waar je werkt niets zonder elkaar. In een restaurant kan de kok niet zonder de ober, de ober niet zonder de afwasser en de afwasser niet zonder de baas die ook de marketing en de financiën doet. Samen vormen ze één uniek geheel. En precies dat gaan we belonen. Want als jij jouw bedrijf aanmeldt helpen we jullie om belasting te ontwijken. Je krijgt 11 maanden gewoon salaris maar je 12e (en eventueel 13e) maand krijg je als een ‘fee’ voor het bijzonder deel van de werkzaamheden die jij verricht. Over dat bedrag betaal je geen loonbelasting. Dat scheelt je met een modaal inkomen zo’n 1300 euro belasting per jaar. Voor het bewaarfonds.

Je eigen BV onder de BV Nederland!

Okay, deze is ingewikkeld en echt niet voor iedereen weggelegd. Het is namelijk hoe ook multinationals de belasting ontwijken. We richten een BV op die op het subtropisch belastingparadijs de Bahama’s gevestigd is. We noemen hem de BV-Nederland. Als jij nou ook een BV opricht, jezelf in plaats van salaris als BV laat uitbetalen voor verrichtte werkzaamheden én onze BV fikse royalties betaalt dan ontwijken wij de belasting voor jou. Op de Bahama’s betalen we namelijk net als Ikea, U2, the Rolling Stones en Starbucks geen winstbelasting. En we keren de door jouw betaalde royalties als dividend weer uit. Als de multinationals terugkeren van de Bahama’s doen wij dat natuurlijk ook.

SCHRIJF JE IN!

Schrijf je in en word deal-maker! Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom deze actie.

Na het versturen van het formulier ontvang je een bevestigingsmail. 

*Bij het versturen van het formulier ga je akkoord met verwerking van de ingevoerde gegevens door onze partner Mailchimp en het ontvangen van nieuws van de Club van de 99% voor zover het deze actie betreft. Ingevoerde gegevens zullen enkel daarvoor gebruikt worden.

* verplichte velden
Doe mee *
Ik heb bijzondere interesse in truc

Na verzending verschoont het formulier zich en ontvang je een bevestigingsmail. Niet in je mail? Check je spam!

Wie zitten er achter ‘Doe de Deal’?

‘de Deal’ is een initiatief van de club van de 99%. Drijvende krachten achter ‘de Deal’ zijn Europarlementariër Paul Tang, maatschappelijk strateeg Pieter Paul Slikker en social campaigners Patrick Dering en Jesse Jansen. Het initiatief wordt met raad en daad bijgestaan door gerenommeerde fiscalisten